Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

Iedereen die bij Prins Hendrik sport of werkt moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt. Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm. Het kan daarbij gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een tik tegen de bil. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt is er sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden. Seksuele intimidatie in de vorm van begluren van mensen in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting mag nooit.

 

Bij Prins Hendrik proberen we ongewenste omgangsvormen te voorkomen. Maar als je toch te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je terecht bij een van de vertrouwenscontactpersonen. Dat kan als je slachtoffer bent, of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek, en word je geholpen de juiste weg te vinden om tot een oplossing te komen.

 

Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag of heb je hiervan signalen opgevangen, neem dan via e-mail of telefoon contact op met een van de vertrouwenscontactpersonen en laat weten hoe wij je kunnen bereiken om een afspraak te maken.

 

Vertrouwenscontactpersonen:

Ad van Esch, arts, contact per E-mail of per telefoon: 0486-416.112

Alexandra Mannaerts, huisarts, contact per E-mail

 

Mediator:

Marianne Piso, voormalig vertrouwenscontactpersoon,

                           contact via mail naar een van de vertrouwenscontactpersonen.

Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven