Road To Rotterdam

Trainingslopen R2R 2020 in Vught

De Trainingsloop van zaterdag 14 maart 2020 gaat NIET door ivm het corona virus (COVID-19)

 Staat de marathon komend voorjaar ook weer op jouw programma? Of ga je de marathon voor de eerste keer lopen? Kom dan (weer) naar de trainingslopen in Vught! Het lopen in een groep en in een constant tempo is een goede stimulans in de voorbereiding op deze uitdaging.

 

Op zaterdag 18 januari 2020 start Prins Hendrik in samenwerking met de Rotterdam marathon weer met een nieuwe serie van vier trainingslopen ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam (Road to Rotterdam), dit jaar wederom met de start op de Erasmusbrug. De finish is weer zoals gebruikelijk op de Coolsingel.

De eerste trainingsloop gaat over een lengte van 20 km, de tweede op 8 februari over 25 km en de derde op 29 februari is 30 km lang. De laatste trainingsloop is op 14 maart en er kan dan 32 of 35 km worden gelopen.

We bieden aantrekkelijke routes bestaande uit één grote ronde via fietspaden of verkeersarme wegen. We lopen voor het grootste deel via de bosrijke omgeving van Vught, zoals de Ijzeren Man, Duinoord en de Drunense Duinen maar ook rondom Den Dungen en St. Michielsgestel.

Je kan zoals altijd kiezen uit één van de diverse niveaugroepen van 4.15/30 t/m 6.30 min per km onder begeleiding van onze ervaren tempomakers uit de Loopgroepen Lange Afstand van Prins Hendrik.

We adviseren nadrukkelijk om te lopen in een rustig tempo waarbij je nog makkelijk kan blijven praten en niet in je beoogde marathontempo! Voor het hoe en waarom, zie hieronder de extra info en tips. Vanuit organisatorische overwegingen en veiligheid is met de organisatie van de Rotterdam Marathon afgesproken dat van de deelnemers wordt verwacht dat men het niveau van de laatste groep (6.30 per km) aankan. Elke 5 km staan drankposten met o.a. AA-drank (wordt ook in Rotterdam geschonken).

 

Start is om 9.30 uur vanaf onze locatie aan de Sportlaan 1.

Je kan voorinschrijven via www.marathonrotterdam.nl. Na-inschrijven kan altijd vanaf 8.30 uur in het clubhuis zowel voor alle 4 trainingslopen (kosten 18,50 euro) als voor elke loop afzonderlijk (kosten 5 euro).

Voor parkeren volg ter plaatse gele bordjes P1 t/m P4 of aanwijzingen verkeersregelaars.

 

Informatie en tips voor de trainingslopen van Road to Rotterdam

 

  • Start is om 9.30 uur vanaf sportpark Stadhouderspark, Sportlaan 1 (5263 DN) Vught
  • Verzamelen rond 9.20 uur op de baan bij de tempobordjes
  • Tempogroepen van 4.15/30 per km t/m 6.30 per km
  • Elke loop bestaat uit een andere route en uit één grote ronde door een afwisselende en verkeersarme omgeving
  • Advies looptempo: 30 tot 60 sec langzamer dan streeftijd per km op de marathon! Het idee hierachter is dat je hiermee je lichaam traint om vetverbranding te stimuleren en niet in het begin al je koolhydraten verbrandt; anders gezegd: kies een tempo waarbij je nog makkelijk kunt praten tijdens de trainingslopen
  • Mocht je onverhoopt moeten afhaken bij jouw tempogroep meld dit dan aan een tempomaker of begeleidende fietser; wacht niet totdat het echt niet meer gaat want dan is je trainingseffect minimaal; laat je dan rustig terugzakken tot de volgende groep; de tempomakers en fietsers krijgen de nadrukkelijke opdracht om bij hun eigen groep te blijven (vanwege veiligheid)
  • Je persoonlijke streeftijd op de marathon is op verschillende manieren te berekenen, bv 5 kmtijd x 10 of 2x halve marathon-tijd + 10 á 20 minuten, uiteraard afhankelijk van je getraindheid
  • Bij de drankposten (elke 5 km) wordt water en AAdrank geschonken; dit is hetzelfde als in Rotterdam dus verstandig om je lichaam hieraan te laten wennen; bij de finish is er thee en banaan
  • Probeer bij de drankposten rustig door te lopen zodat de groep niet uit elkaar valt
  • Gooi aub geen rommel op de grond ivm benodigde vergunningen; er staan afvalbakken of je kan iets aan de fietser geven!

 

Meer informatie is te vinden op www.marathonrotterdam.nl

Voor een impressie van de trainingslopen in Vught is bijgevoegd filmpje klik HIER.
 

Veel succes bij de voorbereidingen en de trainingslopen!

 

Organisatieteam R2R Vught:
Martijn, Rob, Marcel en Maria

 

NB: we zijn ook te volgen via Facebook van PH

Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven