Nieuws

Turners van Prins Hendrik leveren geweldige prestaties

19 juni 2017
www.ph.nl

In Ahoy Rotterdam vond afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Turnen plaats. Uniek in de geschiedenis van PH is dat er vier turners deelnemen op het allerhoogste niveau (eredivisie). Dit hadden er overigens zes kunnen zijn, echter zijn er tijdens de voorbereiding twee sporters geblesseerd uitgevallen. De meeste deelnemers van dit NK turnen op één van de vier nationale/regionale trainingscentra. Het is dan ook bijzonder te noemen dat een vereniging zonder facilitaire en/of financiële steun van de turnbond zoveel sporters kan afvaardigen. Dit getuigd van een stukje kwaliteit, beleid en innovatie om de sporters naar een dergelijk niveau te begeleiden.

 

Meerkampwedstrijd

Op zaterdag vonden de meerkamp wedstrijd én de kwalificaties voor de toestelfinales plaats. Bij de senioren heeft Karl Kosztka na 10 jaar zijn rentree bij Prins Hendrik gemaakt en turnde een fantastische wedstrijd. Op sprong kreeg hij een klap op zijn voeten bij een te diepe landing. Gelukkig kon hij zijn strijd voortzetten en zeker niet onverdienstelijk. Tot het laatste toestel stond Karl op de 3e plek. Helaas sloeg op vloer het noodlot toe en blesseerde hij zich zodanig dat hij zijn vloeroefening niet af kon maken. Daarmee verloor hij ook het zich op brons en werd uiteindelijk 4e. Hij kwalificeerde zich wel voor de toestelfinales ringen en rekstok.

De tweede senior van PH, de Vughtenaar Miesjel van Rooij, turnde op rekstok en voltige. Miesjel kwalificeerde zich knap voor de toestelfinale voltige.

Bij de junioren kwamen Pepijn Habraken en Shane Muchow in actie. Beide turnde drie toestellen en probeerde zich te kwalificeren voor de volgende dag. Zowel Pepijn als Shane slaagde in hun missie en kwalificeerde zich ieder voor drie toestelfinales.

 

Negen toestelfinales

Ook de zondag was volle bak. De PH turners mochten aantreden in maar liefst negen toestelfinales. Pepijn Habraken was de meest succesvolle turner van PH met maar liefst drie medailles. Pepijn werd Nederlands Kampioen op sprong en veroverde zilver op rek en brons op vloer. Een ongekende prestatie voor deze talentvolle junior. De eveneens zeer talentvolle sporter, Shane Muchow turnde goede oefeningen maar kwam op de toestellen nog wat te kort in de moeilijkheid. Desondanks wist hij heel knap de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Bij de senioren turnde Miesjel van Rooij een hele nette oefening op voltige. Zijn oefening had een hoge uitvoeringsscore en kwam daarmee heel knap tot een vierde plaats. Extra knap is het dat Miesjel na een periode van ruim een jaar afwezigheid door blessures zich weer heeft terug geknokt naar dit niveau. Karl Kosztka mocht aantreden op ringen en rek. Twee finales met ijzersterke deelnemers. Op ringen moest Karl het opnemen tegen Yuri van Gelder (1e) en Anthony van Assche (2e). Laatst genoemde is sinds dit seizoen ook trainer bij Prins Hendrik, zowel bij de heren als bij de dames. Karl eindigde op ringen met een mooie oefening op een vijfde plaats. Op het toestel rekstok moest Karl het opnemen tegen Olympisch Kampioen Epke Zonderland, die overigens werd onttroond als Nederlands Kampioen door Bart Deurloo. Karl turnde ook hier weer een geweldige oefening, maar kwam alleen halverwege vervelend ten val. Gelukkig kon hij zijn oefening wel goed afmaken. Op rekstok werd Karl zesde van Nederland.

 

Ahoy Cup

Tijn van der Zwan (junior 2e divisie) turnde zijn finale van de Nederlandse Kampioenschappen op 10 juni in Waalwijk. Dankzij zijn prestatie (beste 6) mocht Tijn in Ahoy deelnemen aan de Ahoy Cup. Tijn turnt in niveau vijf en alle turners uit niveau vijf namen het tegen elkaar op (junioren 1 uit de eerste divisie, junioren 2 uit de tweede divisie en senioren uit de derde divisie). Tijn turnde een hele goede wedstrijd met hoge scores. Hij eindigde hiermee keurig op de zesde plaats.

 

Clubkampioenschappen

Aankomend weekend vinden de Clubkampioenschappen van Prins Hendrik plaat in de turnaccommodatie in Vught-Noord. Indien je een glimp van deze sporters wilt opvangen, het aanstormende talent of de enthousiaste recreanten wil bewonderen, kom dan gerust langs! Entree is gratis en de informatie staat op de website www.ph.nl. 
www.ph.nl
Op zaterdag mocht Patrick in de categorie Pupil 4dedivisie het spits afbijten. Dit deed hij meteen goed met goud op vloer en voltige,… Meer >
 
www.ph.nl
In het weekend van 16 en 17 juni heeft de clubdag voor de gymnastiekafdeling van Prins Hendrik plaats gevonden. Deze dagen stonden in… Meer >
 
www.ph.nl
Op 2 en 3 juni vonden in Hoofddorp de Nederlandse kampioenschappen turnen heren plaats voor de 1ste, 2deen 3dedivisie. Op zaterdag… Meer >
 
www.ph.nl
Vol ongeloof en diep verdrietig hebben we vernomen dat op 9 juni 2018 ons erelid Frans Kortbeek is overleden na een kort ziekbed. Meer >
 

ALV 25 juni 2018

08 juni 2018
Op maandag 25 juni 2018 om 20.00 uur vindt wederom de Algemene Leden Vergadering plaats in het Clubhuis van Prins Hendrik, Sportlaan 1… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven