Nieuws

Dutch Gymnastics - The Finals

26 juni 2018
www.ph.nl

Ahoy Rotterdam

Op zaterdag 23 juni stond het Nederlands Kampioenschap voor de eredivisie op het programma. Dit jaar heeft de KNGU het evenement omgedoopt tot “Dutch Gymnastics – The Finals”. Tevens was deze wedstrijd ook een kwalificatie moment voor de nationale turnploeg voor het Europese Kampioenschap in Glasgow. Om deze reden stonden bijvoorbeeld de toestellen in het teken van het Europese Kampioenschap, de toestellen waren dit jaar van Gymnova, in plaats van het gebruikelijke Janssen Fritsen.

 

Het weekend begon al op donderdag, hier was er een extra gelegenheid voor de turners om kennis te maken met de Gymnova toestellen. Zowel op donderdag als op vrijdag was er een podiumtraining.

 

De turners begonnen de wedstrijd op zaterdag aan de ringen, waarbij Daan Ketelaars en Miesjel van Rooij twee zeer sterke oefeningen lieten zien. Daan had iets wat moeite om de handstand te controleren en maakte een grote stap bij de afsprong. Miesjel had een bijna perfecte oefening, maar maakte bij de landing een kleine stap. Daan behaalde een score van 11.700 en de score van Miesjel was 12.150.

 

Op het onderdeel sprong kwam ook Pepijn Habraken in actie, hij liet twee goede sprongen zien waarmee hij zich heeft geplaatst voor de sprongfinale op zondag. Zijn eerste sprong was een tsukahara gestrekt met een hele schroef, waarbij hij met een voet buiten de lijn kwam, wat goed was voor 13.033 punten. Zijn tweede sprong, een overslag gestrekte salto plus een halve schroef, was op een stap achterwaarts bijna perfect. De gemiddelde van beide sprongen was 12.183. Miesjel liet een nette sprong zien, maar had de keuze gemaakt om zich niet te plaatsen voor de toestelfinale op zondag. Zijn score was 12.167.

 

De turners van Prins Hendrik namen ook alle drie deel op het toestel brug. Daan liet een nette oefening zien met een strakke pirouette, maar zetten helaas zijn handen aan de grond bij de afsprong. Hij kwam tot een score van 11.033. Miesjel liet ook een zeer nette oefening zien, maar maakte ook helaas in de afsprong een grote stap. Zijn score was 11.533. Pepijn turnde als laatste op dit toestel. Het was een stabiele oefening, alleen maakte hij ook een grote stap bij de afsprong. Pepijn kwam op een score van 11.267.

 

Naast brug kwamen ook alle drie de turners in actie op de rekstok. Daan had zijn zinnen gezet op een nieuw vluchtelement, maar helaas wist hij de rekstok niet opnieuw te pakken. Door een val kwam hij op een uiteindelijke score van 10.450. Miesjel had een sterke oefening en sloot deze af met een ongebruikelijke afsprong, namelijk een dubbele salto voorover. Hij maakte bij zijn afsprong geen enkele stap en noteerde een score van 12.150. Tot slot kwam Pepijn in actie waarbij hij een zeer mooi vluchtelement liet zien, maar haalde helaas de Weller niet waardoor hij zijn oefening iets moest aanpassen. Pepijn sloot zijn oefening af met een dubbele gestrekte salto en kwam tot een score van 11.050.

 

Vloer was het laatste onderdeel waar alleen Miesjel en Pepijn aan deelnamen. De oefening van Miesjel moet het vooral hebben van zijn E-score, de D-score is iets lager dan die van zijn concurrenten. Miesjel liet een zeer nette oefening zien, wat uiteindelijk resulteerde in een score van 12.200. Bij Pepijn ging vloer niet zo heel goed, met een aantal vallen als gevolg. Echter sloot Pepijn zijn oefening goed af met een twee en een halve schroef. Dit was goed voor een score van 10.300.

Na lang blessureleed en een operatie aan zijn pols heeft Miesjel weer zijn lievelingstoestel voltige kunnen turnen op een wedstrijd. Helaas moest hij wel een val op het toestel incasseren, waardoor hij op een score van 11.600 uitkwam en buiten de toestelfinales viel.

 

Miesjel is in het meerkamp eindklassement op de 7eplek geëindigd, met een puntentotaal van 71.800. Pepijn en Daan hebben geen meerkamp geturnd, maar Pepijn heeft wel de toestelfinale bereikt op sprong.

 

Op zondag 24 juni heeft Pepijn de toestelfinale sprong geturnd en heeft hiermee de zilveren medaille weten te bemachtigen. Een zeer knappe prestatie als eerste jaar senior in de eredivisie. 
www.ph.nl
Maatregelen corona verlengd Nieuwsbericht | 21-04-2020 | 19:15 Eerder vanavond heeft de regering uitsluitsel gegeven over een… Meer >
 
www.ph.nl
Tijdens de onstuimige zondag mochten de turnsters van PH deelnemen aan de kwalificatie voor de regiofinale. Altijd spannend zo’n… Meer >
 
www.ph.nl
Ben jij sterk en lening? Houd jij van een uitdaging en heb je doorzettingsvermogen? Zit jij in groep 2, 3 of 4? Neem dan deel aan de… Meer >
 
www.ph.nl
De gymnastiekafdeling van Prins Hendrik heeft wederom een succesvolle turnwedstrijd georganiseerd. In samenwerking met de turnbond… Meer >
 
www.ph.nl
Afgelopen weekend vonden de Open Tilburgse Kampioenschappen plaats voor de dames van de 3edivisie en de N3. Dit is vroeg in het seizoen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven