Condoleance

WIM VAN DE GRIENDT
30-06-1954 - 18-05-2020
IN MEMORIAM
Gister bereikte ons het trieste bericht dat op 18 mei, Wim van de Griendt (65 jaar) is overleden. Afgelopen zaterdag had Wim direct voorafgaande aan de training van Running Blind zijn groep bij Prins Hendrik deelgenoot gemaakt van het feit dat hij deze week een hartoperatie zou ondergaan. Hij zag daar enorm tegenop en – naar thans blijkt - heeft hij deze operatie niet overleefd.

Wim was jarenlang een actieve lange afstandloper en toegewijd trainer en begeleider van de Running Blind groep binnen Prins Hendrik. Vanochtend heeft de groep op het sportpark en met de vlag halfstok op indrukwekkende wijze afscheid van Wim genomen. Persoonlijke herinneringen werden opgehaald met enerzijds een traan maar ook met de kwinkslagen die Wim zo eigen waren. Een man met een groot hart vol met zijn groep Running Blind.

Vervolgens heb ik de groep gecondoleerd met dit enorme verlies en hen alle sterkte gewenst om in herinnering aan Wim hun loop- of wandelsport te blijven beoefenen.

Even later voegde ook dochter Bianca zich bij het gezelschap. De weergave van haar verdriet en het proces gedurende de afgelopen dagen heeft menigeen niet onberoerd gelaten. Door alle aanwezigen zijn blijken van medeleven met haar gedeeld en is haar een hart onder de riem gestoken om dit verlies een plaats te kunnen geven.

De bijeenkomst werd afgesloten met een laatste rondje op de atletiekbaan voor Wim. Het heeft een diepe indruk op iedereen nagelaten. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Correspondentieadres: Heliusstraat 11, 5243 XB Rosmalen.

Rien van Haperen, voorzitter Vughtse sportclub Prins Hendrik
Voeg een condoleance toe
*
*

Condoleances

Marieke van Kasteren 25 mei 2020 14:18
Lieve Wim,
Via Running Blind heb ik jou leren kennen. Je hebt me enorm gemotiveerd, en niet alleen op hardloop gebied. Je zag mij echt. Dank je wel daarvoor. Ik heb enorm veel respect hoe jij met Running Blind lopers en buddies omging. Opeens stond je daar, bij de eerste wedstrijdloop van Roy en mij in Tilburg. En je begeleidde ons over de eindsprint. Wat een topper ben jij! Wij zullen je enorm missen. En jouw unieke humor ook. We zullen vaak naar boven kijken tijdens de toekomstige trainingen zonder jou. En we lopen door, met jou ons in hart. Als ik ooit nog een marathon loop, dan draag ik de eerste aan jou op! Dag lieve Wim.
Heel veel sterkte voor de familie en vrienden.
Astrid 25 mei 2020 13:59
Lieve, gekke, enthousiaste Wim. Altijd vriendelijk, altijd in voor een praatje, een lach. Wat een mooie tijden hebben we beleefd, vooral bij de Dido's. Ongelooflijk dat je er zo tussenuit piept.
Veel sterkte voor de familie en mensen om hem heen!
Herman Eshuis 25 mei 2020 02:57
een aimabele loopvriend voor jaren in onze dido- periode; ongelooflijk dat hij er niet meer is. Een groot verlies voor zijn dochter / familie /vrienden en PH.
Frank Assmann 24 mei 2020 16:00
Al surfend op het internet komt dit verschrikkelijk slechte nieuws tot mij. Dat kan toch niet?
Wim, voor mij die altijd vriendelijke man, open, toegankelijk en
opgewekt, een man die zijn lopers op sleeptouw nam.
Hij was altijd wel in voor een praatje. Positief.
We zullen je missen. Sterkte.
jan dankers 22 mei 2020 22:11
veel sterkte met het verlies van de gangmaker
Marcel Cornelissen 22 mei 2020 19:37
Hoe kan nu net zo'n groot en goed hart bezwijken als dat van Wim? We hebben elkaar leren kennen in loopgroep van Wim Akkermans. Altijd die lach en tijd voor een praatje. Je inzet voor Running Blinds. Respect. Wim rust zacht.
Peter van den Eng 22 mei 2020 18:59
He Wimke, he ouwe, zo groeten wij elkaar bij PH,en altijd een lach op het gezicht. Een tiental jaren verving je mij bij afwezigheid op de DiDo trainingen, altijd kon ik op je rekenen. je kon en wilde niet accepteren dat de DiDo's opgingen in de nieuwe opzet van de loopgroepen. Een DiDo fietsgroep werd opgericht, een DiDo eetgroep werd in het leven geroepen, maar ook voor de jaarlijkse DiDo terugkomdag te organiseren nam jij steenvast het initiatief.
Zoals Wim het zo mooi kon verwoorden je bent geen Dido 'er, het is een stijl van leven.
Bedankt Wim voor jou stijl van leven.
Peter.
Mary van den Brand 22 mei 2020 18:00
Lieve Wim. Samen gelopen, samen gelachen, samen veel gepraat. Ik zal je missen.
Hein van Staveren 22 mei 2020 12:55
Onze eerste marathon, 16 april 2000. Met de brandweerbus naar Rotterdam. Onvergetelijk!
een Prinses 22 mei 2020 12:40
Dankjewel Wim, voor de onvergetelijke hardloop- en wedstrijdervaringen die wij onder jouw bezielende leiding mochten beleven. Rust zacht.
Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven