Atletiek

Atletiek bij Prins Hendrik

De atletiekafdeling van Prins Hendrik wil zowel recreatieve atleten als topsporters de gelegenheid bieden hun sport optimaal uit te oefenen. Door de omvang van de vereniging zijn wij in staat te investeren in een goed en uitgebreid trainerscorps, waardoor wij trainingen op alle onderdelen van de atletiek (m.u.v. snelwandelen) aan kunnen bieden. De vereniging is door de Atletiekunie aangewezen als regionaal trainingscentrum voor talenten en speelt m.b.t. verschillende specialismen in de atletiek een regionale ondersteuningsrol.
 
Prins Hendrik is al decennia lang succesvol. Atleten van de vereniging waren en zijn actief op Europese en Wereldkampioenschappen, Universiade en Olympische Spelen. Ook de masters (veteranenatletiek) kennen nationale en internationale successen.
Op alle niveaus wordt door de vereniging meegedaan aan de regionale en landelijke competities.
 
Prins Hendrik maakt gebruik van een uitstekende door de gemeente Vught aangelegde accommodatie en heeft (mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Brabant) kunnen investeren in bijkomende trainingsmogelijkheden:
  • een indoorhal van 72 m lang met mogelijkheden voor sprint en horden en vaste installaties voor werpen en springen (ver/hinkstapsprong/polshoog/hoog)
  • een kracht- en fitnessruimte van 180 m2, deels ingericht met fitnesstoestellen en deels een specifieke krachtruimte voor atleten en turners.

Activiteiten Atletiek

Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven