PH Activiteiten

12e Meierijloop

Datum 29 okt 2017
Tijdstip 11:15 - 16:00 uur
Locatie Prins Hendrik
Adres Sportlaan 1, Vught
Website bekijken
12e Meierijloop

Meierijloop keert terug op atletiekbaan

 

Een nieuwe datum. Een nieuw parkoers én een vernieuwde organisatie. Er gaat heel wat veranderen voor de 12e editie van de Meierijloop. Het evenement verhuist van het eerste naar het laatste weekend van oktober. Start en finish vinden op zondag 29 oktober weer plaats op de atletiekbaan. Dat betekent dat de loop Vught Centrum verlaat en terugkeert waar het ooit allemaal begon.

De Meierijloop verhuist, zowel op de loopkalender als qua start- en finishlocatie. Na een paar edities in het centrum van Vught, keert het sportevenement dit jaar weer terug in de omgeving van de atletiekbaan van Prins Hendrik, op het Stadhouderspark. Tegelijkertijd verkast de loop van de eerste naar de laatste zondag van de maand oktober. Daarmee wil de organisatie, waarin het zwaartepunt weer méér bij Prins Hendrik komt te liggen, terug naar het uitgangspunt: het organiseren van een aantrekkelijke wegwedstrijd met een prettig en snel parcours, zowel voor wedstrijdlopers als recreatieve deelnemers. Uiteraard blijft de samenwerking met de Lionsclub ’s-Hertogenbosch behouden en gaat ook dit jaar weer een deel van de opbrengst naar ondersteuning van culturele en sportieve evenementen in de regio, ten behoeve van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

 

Het programma

De Meierijloop wordt zondag 29 oktober afgetrapt met de scholierenloop over 1 kilometer. Hier wordt in drie verschillende leeftijdscategorieën gestreden: tot en met 7 jaar, 8 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 13 jaar, zowel bij de jongens als de meisjes. Ook schoolteams van minimaal 5 deelnemers kunnen zich inschrijven. De scholierenloop start om 11.15 uur. Om klokslag 12 uur gaat dan de 5 kilometer van start. Deze staat open voor wedstrijdlopers, loopsporters én bedrijventeams. Het laatste startschot wordt om 13.00 uur gegeven en is dat voor de 10 kilometer, opnieuw voor wedstrijdlopers, loopsporters en bedrijventeams. De parkoersen van de 5 en de 10 kilometer worden gecertificeerd.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de 12e Meierijloop kan zowel via www.inschrijven.nl als via www.meierijloop.nl. Bij voorinschrijving betalen individuele scholieren 2 euro. Voor de 5 en 10 kilometer bedraagt het inschrijfgeld 10 euro. Scholierenteams doen gratis mee. Bij het inschrijfgeld is gebruik van een Ipico-loopchip inbegrepen. Wie op de dag zelf nog inschrijft betaalt 2 euro extra.

Foto: Jos Hoogerhoud


Contact

Bezoekadres:

Clubhuis Prins Hendrik 
Sportlaan 1
5263 DN  Vught (navigatie: Postweg)
073-656 4322 (algemeen telefoonnummer, tijdens trainingstijden bereikbaar)
 
Informatie atletiek/loopsport: albinfo@ph.nl
Informatie turnen/gymnastiek: gyminfo@ph.nl
Informatie Special Sports: specialsports@ph.nl
 

Postadres:

Vughtse sportclub “Prins Hendrik”
T.a.v. Secretaris
Sportlaan 1
5263 DN  Vught
U kunt uw vragen ook per e-mail stellen via: secretaris@ph.nl

 
Terug naar boven